ŞEF BIÇAĞI VE BIÇAK ÇEŞİTLERİ KULLANIM ALANLARI
BİLGİLENELİM !!
EN ÇOK KULLANILAN BIÇAK ÇEŞİTLERİ
VE KULLANIM ALANLARI
●Fransız Şef Bıçağı :
Şeflerin ve aşcıların en çok kullandığı bıçaktır.
Çok amaçlı bir ürün olarak da kullanılabilir.
Bu model bir şef bıçağıyla
dograma,soyma,dilimleme,et fileto açma gibi
islemleri de kolaylıkla yapılabilir.
Özel tasarımından
dolayı ele uyumlu kolayca kavranir
bu sebeple kullanımı kolay ve güvenlidir.
Hızlı doğrama için idealdir.
●Et(Kasap) Bıçağı:
Bıçak ucuna doğru sivrilen ve
kısalan tasarımıyla
et ve et ürünlerini kolayca
işlemenizi ve en önemli özelliği
kuşbaşı et doğrarken en iyi
yardımcınız olmasıdır.
●Santoku(Japan) Şef Bıçağı:
Japon aşcıların ellerine uyumlu hızla
sebze ve garnitür doğrama işlerinde
kullanabilecekleri bir bıçak arayışı
sonucunda
ortaya çıkmıştır.
Oluklu çelik gövde doğrama
sırasında patates gibi sulu sebzelerin
bıçağa yapışmasını önler.
●Genel Kullanım(Sebze) Bıçağı:
Hem soyma hem dilimleme
hem de doğrama için kullanılır.
Pratik ve hızlı olmanızı sağlar
Yumuşak sebzelerin kabuklarını
kolayca soymanızı sağlar.
●Fileto Bıçağı:
Her türlü et türünde ince dilimler
elde etmenizi sağlar.
Fileto açarken en büyük yardımcınızdır.
www.promutfak.net
#promutfak #promutfaknet
#gurupinoks #bursa #kalite
#bıçakçeşitleri #bıçakkullanımalanları
EN ÇOK KULLANILAN BIÇAK ÇEŞİTLERİ
VE KULLANIM ALANLARI
●Fransız Şef Bıçağı :
Şeflerin ve aşcıların en çok kullandığı bıçaktır.
Çok amaçlı bir ürün olarak da kullanılabilir.
Bu model bir şef bıçağıyla
dograma,soyma,dilimleme,et fileto açma gibi
islemleri de kolaylıkla yapılabilir.
Özel tasarımından
dolayı ele uyumlu kolayca kavranir
bu sebeple kullanımı kolay ve güvenlidir.
Hızlı doğrama için idealdir.
●Et(Kasap) Bıçağı:
Bıçak ucuna doğru sivrilen ve
kısalan tasarımıyla
et ve et ürünlerini kolayca
işlemenizi ve en önemli özelliği
kuşbaşı et doğrarken en iyi
yardımcınız olmasıdır.
●Santoku(Japan) Şef Bıçağı:
Japon aşcıların ellerine uyumlu hızla
sebze ve garnitür doğrama işlerinde
kullanabilecekleri bir bıçak arayışı
sonucunda
ortaya çıkmıştır.
Oluklu çelik gövde doğrama
sırasında patates gibi sulu sebzelerin
bıçağa yapışmasını önler.
●Genel Kullanım(Sebze) Bıçağı:
Hem soyma hem dilimleme
hem de doğrama için kullanılır.
Pratik ve hızlı olmanızı sağlar
Yumuşak sebzelerin kabuklarını
kolayca soymanızı sağlar.
●Fileto Bıçağı:
Her türlü et türünde ince dilimler
elde etmenizi sağlar.
Fileto açarken en büyük yardımcınızdır.
www.promutfak.net
#promutfak #promutfaknet
#gurupinoks #bursa #kalite
#bıçakçeşitleri #bıçakkullanımalanları
Yorumlar
Yorum Gönder