ŞEF BIÇAĞI VE BIÇAK ÇEŞİTLERİ KULLANIM ALANLARI

BİLGİLENELİM !!
EN ÇOK KULLANILAN BIÇAK ÇEŞİTLERİ
VE KULLANIM ALANLARI
●Fransız Şef Bıçağı :
Şeflerin ve aşcıların en çok kullandığı bıçaktır.
Çok amaçlı bir ürün olarak da kullanılabilir.
Bu model bir şef bıçağıyla
dograma,soyma,dilimleme,et fileto açma gibi
islemleri de kolaylıkla yapılabilir.
Özel tasarımından
 dolayı ele uyumlu kolayca kavranir
bu sebeple kullanımı kolay ve güvenlidir.
Hızlı doğrama için idealdir.
●Et(Kasap) Bıçağı:
Bıçak ucuna doğru sivrilen ve
 kısalan tasarımıyla
 et ve et ürünlerini kolayca
 işlemenizi ve en önemli özelliği
 kuşbaşı et doğrarken en iyi
yardımcınız olmasıdır.
●Santoku(Japan) Şef Bıçağı:
Japon aşcıların ellerine uyumlu hızla
 sebze ve garnitür doğrama işlerinde
kullanabilecekleri bir bıçak arayışı
sonucunda
 ortaya çıkmıştır.
Oluklu çelik gövde doğrama
sırasında  patates gibi sulu sebzelerin
 bıçağa yapışmasını önler.
●Genel Kullanım(Sebze) Bıçağı:
Hem soyma hem dilimleme
hem de doğrama için kullanılır.
Pratik ve hızlı olmanızı sağlar
Yumuşak  sebzelerin kabuklarını
kolayca soymanızı sağlar.
●Fileto Bıçağı:
Her türlü et türünde ince dilimler
elde etmenizi sağlar.
 Fileto  açarken en büyük yardımcınızdır.
www.promutfak.net
#promutfak #promutfaknet
 #gurupinoks #bursa #kalite
 #bıçakçeşitleri #bıçakkullanımalanları






Yorumlar

Popüler Yayınlar